Engelmark & Cederborg Media

Siv Engelmark Cederborg
Frilansjournalist och redaktör

Jag är frilansande journalist och redaktör med lång erfarenhet av att skriva om vetenskap, medicin, teknik, innovationer, forskningspolitik och mycket mera – ur nästan varje tänkbar vinkel och för en rad olika målgrupper. Jag har haft uppdrag som redaktör för magasin, webbtidning, ungdomstidning och läromedel.

Det är snart elva år sedan jag valde att bli frilansare. Innan dess har jag bland annat varit redaktionssekreterare vid branschtidningen Kemivärlden Biotech och nyhetsreporter på Ny Teknik. Som frilansare har jag sedan under flera år skrivit för Ny Teknik. Jag har också publicerat texter i Ny Tekniks framtidsmagasin NEXT, Forskning och Medicin, Dagens Medicin, Land, med flera tidningar.

Jag medverkar regelbundet i Vetenskapsrådets tidning Curie och i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens tidning IVA Aktuellt. Dessutom är jag redaktör för skolutvecklingsprogrammet NTA – Naturvetenskap och teknik för alla – från 2012 och framåt. Programmet drivs i nära samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och har bland annat gett ut böckerna ”Kretsar kring el”, ”Från frö till frö”, "Matens kemi" och "Papper". Andra uppdragsgivare är FOI och Innventia.

Ett urval övriga uppdrag:
Medarbetare i "Miljardvallen" – en bok om tio framgångsrika exportföretag. Boken är utgiven av Forum for Global Business inom Karl-Adam Bonniers stiftelse 2017.
Redaktör för fem utgåvor av ”Tentakel” – en webbtidning från Vetenskapsrådets ämnesråd för natur- och teknikvetenskap – mellan 2006 och 2011.
Talskrivare till vd-talet "Framsteg inom forskning och teknik" som hålls vid till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien årliga högtidssammankomst, 2007–2012.
Redaktör för ”Stamceller och forskning”, utgiven av Vetenskapsrådet 2009.

Kontakt

Engelmark & Cederborg Media
Folkungagatan 122, 4 tr
116 30  STOCKHOLM

Siv Engelmark
Telefon 0705-60 02 14
siv.engelmark@gmail.com